Mary & Max


Πρόκειται για την ομώνυμη animated ταινία του 2009 που παρά την «παιδική» της μορφή δεν απευθύνεται σε παιδιά.
Απεναντίας απευθύνεται σε ένα μεγαλύτερο ηλικιακά κοινό που θέλει να βλέπει τη ζωή με μια ματιά πιο παιδική.


Η ταινία του Αυστραλού σκηνοθέτη Adam Elliot, παρουσιάζει την ιστορία της Mary, μιας μοναχικής οκτάχρονης Αυστραλής και του Max, ενός απομονωμένου σαραντατετράχρονου Νεο-Υορκέζου Εβραικής καταγωγής.
Η Mary και ο Max θα δεθούν με μια εικοσάχρονη φιλία δια αλληλογραφίας που παρόλη την διαφορετικότητα τους, θα μπορέσει να τους ενώσει.

Δεν πρόκειται για μια ταινία που θα σας διασκεδάσει όπως μια κωμωδία αλλά για μια ταινία που θα σας συγκινήσει και θα σας παρουσιάσει την πολυπλοκότητα της ζωής.
Ϊσως να είναι η πρώτη φορά που η φαντασία αποτυπώμενη σε stop and go motion καρέ, να πραγματεύεται αληθινά σενάρια της ζωής και ανθρώπινα συναισθήματα και μάλιστα στην συγκεκριμένη ταινία να γίνεται με τόσο υπέροχο τρόπο που ίσως κάποιες φορές ο θεατής να ξεχνάει ότι παρακολουθεί animation και να παρασέρνεται από την ίδια την ιστορία και τους χαρακτήρες της.

Μεγαλύτερη σημασία στην ταινία Mary & Max δίνεται στη φιλία και στην αγάπη που φωλιάζει στις καρδιές των ανθρώπων, ειδικά όταν έχουν ανάγκη από αποδοχή και συμπόνια. Πέρα από την φιλία όμως η ταινία πραγματεύεται και πολλά άλλα θέματα όπως, τον αυτισμό (ο Max πάσχει από ένα είδος αυτισμού), την ψυχιατρική, τον αλκοολισμό, την παχυσαρκία, σεξουαλικές και θρησκευτικές διαφορετικότητες, αγοραφοβία, κλεπτομανία και πολλά άλλα.

Σημαντική συμβολή στην ταινία έδωσαν και οι πραγματικά αξιόλογες φωνές / ερμηνείες των ηθοποιών που ενσάρκωσαν την Mary και τον Max, Toni Collette και Philip Seymour Hoffman αντίστοιχα. Οι ανθρώπινες, ζεστές φωνές δίνουν στη φαντασία των θεατών σάρκα και οστά στους χαρακτήρες της ταινίας και «χτίζουν» τις ιδιοσυγκρασίες τους με ένα πραγματικά αξιόλογο τρόπο.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια ταινία αφιερωμένη στους ανθρώπους και τις ιδιαιτερότητες τους καθώς και στον πόνο που βιώνει η ανθρώπινη ύπαρξη.
Κρατώντας όμως τα θετικά στοιχεία για το τέλος, η ταινία μέσα απο αυτή την προσωπική σχέση υμνεί την αγάπη και την φιλία.

Mary & Max…Είναι αλήθεια βασισμένο σε αληθινή ιστορία;


Word Chimes

 

Top Blogs

Facebook Page

Pinterest

Followers

Follow this blog with bloglovin

Follow Word Chimes