ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

Αγαπάτε τη φιλοσοφία; Το βιβλίο «Παιχνίδια Φιλοσοφίας» (2009) είναι ένας ευχάριστος τρόπος να ξεσκονίσετε τις γνώσεις σας αλλά και να καταπιαστείτε με θέματα που ίσως δεν είχατε ασχοληθεί στο παρελθόν.


Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον τετράδιο (όπως αναφέρεται στις σελίδες του), της Σοφί Φρομαζέ και Πατρίσια Λαπόρτ (best seller στη Γαλλία) μεταφρασμένο στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Μέσα από σταυρόλεξα, ακροστιχίδες, ασκήσεις λογικής και τεστ γνώσεων θα έχετε την ευκαιρία να διασκεδάσετε, να σκεφτείτε και κυρίως να φιλοσοφήσετε με γνώμονα τους μεγάλους στοχαστές και τις θεωρίες τους πάνω σε όλα αυτά τα θέματα που καταπιάνεται και επιχειρηματολογεί η φιλοσοφία.

Σε αυτό το express πρόγραμμα εκμάθησης, θα συναντήσετε πέντε ξεχωριστές κατηγορίες «θεμάτων» με τα εξής ονόματα: Εργαλειοθήκη-Μεγάλοι Στοχαστές-Υλικό για να σκεφτούμε-Λίγη Λογική και Σταματήστε να σκέφτεστε.

Στην «Εργαλειοθήκη» θα έχετε την δυνατότητα να διαβάσετε θέματα τα οποία θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε την κριτική σας άποψη, πάντα μέσα από τη φιλοσοφική σκοπιά.

Μέσα από το κομμάτι του βιβλίου που φέρει τον τίτλο Μεγάλοι Στοχαστές, θα διαβάσετε θεωρίες και απόψεις που ανήκουν στον Ηράκλειτο και Αριστοτέλη μέχρι στον Ντεκάρτ, Ρουσσώ και Κάντ.

Στο «Υλικό για να σκεφτούμε» θα ασχοληθείτε με τα πέντε πεδία που ασχολείται η ίδια η φιλοσοφία και θέτει τα ερωτήματα της , τα οποία είναι : η μεταφυσική, η ηθική, η πολιτική, η αισθητική και η επιστημολογία.

Τι καλύτερο από «ασκήσεις λογικής» για να έρθουμε πιο κοντά στη φιλοσοφική επιχειρηματολογία και να αποκτήσουμε ορισμένες στοιχειώδεις έννοιες λογικής. Αυτό το κομμάτι θα το αγαπήσουν όσοι διαθέτουν αυτό που ονομάζουμε μαθηματικό μυαλό.

Και τέλος, «σταματήστε να σκέφτεστε» χωρίς βέβαια να κυριολεκτεί αυτή η θεματική ενότητα του βιβλίου μιας και θα χρειαστεί να τεστάρετε τη μνήμη σας και να ανατρέξετε σε παλαιότερες γενικές γνώσεις.

Ο υπότιτλος αυτού του βιβλίου/τετραδίου φιλοσοφίας είναι «για τις καλοκαιρινές διακοπές» αλλά μην διστάσετε να το αγοράσετε ακόμα και αυτή τη περίοδο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι όρεξη, χρόνο και ένα καλό μολύβι για να σβήνετε τα λάθη σας αφού πρώτα τα έχετε επιβεβαιώσει με τις σωστές απαντήσεις που δίνονται στις τρείς τελευταίες σελίδες του βιβλίου.

Για όλους αυτούς που αδυνατούν να βρουν ελάχιστο χρόνο για διάβασμα (πάσης φύσεως), έχει απαντήσει ήδη ο Λοκ «Πρέπει να χάσει κανείς τον μισό χρόνο του, για να χρησιμοποιήσει τον υπόλοιπο!»

Word chimes

 

Top Blogs

Facebook Page

Pinterest

Followers

Follow this blog with bloglovin

Follow Word Chimes