Σκέψεις για τον Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ

Δόκτωρ Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ (Martin Luther King): Ο άνθρωπος που αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των μαύρων της Αμερικής.

Δεν είχε σημασία έαν ήταν έγχρωμος ή Αμερικάνος. Η σπουδαιότητα της αποστολής που είχε θέσει ο ίδιος στον εαυτό του ξεπερνά τέτοιες σκέψεις.

Για'μένα ο πάστορας Κίνγκ αγωνίστηκε για την εξάλειψη των αδικιών και ρατσιστικών αντιλήψεων προς την ανθρώπινη ύπαρξη. Αντιλήψεις που δυστυχώς συνεχίζουν να υπάρχουν και να εκκολάπτονται στις κοινωνίες του κόσμου.

Οι απαράδεκτες συνθήκες εργασίας διαβίωσης και εκμετάλλευσης που αντιμετώπιζαν οι νέγροι της Αμερικής δεν διαφέρουν σε τίποτα με τις συνθήκες και την αντιμετώπιση που βιώνουν εκατομμύρια άνθρωποι ανα τον κόσμο. Τότε ήταν το χρώμα του δέρματος, τώρα είναι είτε η χώρα καταγωγής είτε απλά η εκμετάλλευση ανήμπορων και φτωχών εργατικών χεριών.

Συγκεκριμένα η Αμερική φοράει-όπως και τότε- την ταμπέλα της φιλελεύθερης χώρας, της χώρας της ελευθερίας του λόγου και σκέψης αλλά πρόκειται για μια χώρα που κατευθύνει συνειδήσεις και διαχωρίζει τον κόσμο της πάντα με βάση την οικονομία.

Ο κύριος Μάρτιν Λ. Κίνγκ υπήρξε η φωνή των καταπιεσμένων και το χέρι που έδειξε σοφά πως δεν υπάρχουν άνθρωποι διαφορετικής κατηγορίας.

Η Αμερική υπήρξε εγκληματική απέναντι στους μαύρους πολίτες της και ο Κίνγκ, πάντα οπαδός της φιλοσοφίας της μη βίας του Γκάντι, μπόρεσε να αφυπνίσει τη "μαύρη δύναμη" στο να διεκδικήσει ίση μεταχείριση και δυνατότητες εξέλιξης όσον αφορά στο επαγγελματικό και μορφωτικό επίπεδο.

Υπήρξε ένας άριστος ρήτορας που η ψυχή του και όλο του το είναι ενάντια στην αδικία, φώναζαν μέσα απο τα λόγια του.

Δυστυχώς όμως η ιστορία έδειξε για άλλη μια φορά το ίδιο σκληρό και αμείλικτο προσωπό της όπως έκανε πάντα με τους ανθρώπους που έστηναν το ανάστημα τους σε όποιο κατεστημένο και προσπαθούσαν να αλλάξουν τον κόσμο κάνοντας τον δικαιότερο.

Η δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ είναι μια απόδειξη πως η ζωή, έτσι όπως κάποιοι θέλουν να είναι και να την κινούν, δεν πρέπει να είναι ίση, δεν πρέπει να έχει ανθρωπιά. Η ζωή για κάποιους προστάζει εχθρούς και όχι συνανθρώπους. Προστάζει κέρδος και όχι παγκόσμια ισορροπία.

Ακόμη όμως και αν είναι έτσι, θα υπάρχει πάντα κάποιος που θα θελήσει να δείξει το σωστό δρόμο ακόμη και αν δεν αφήσουν τον ίδιο να κάνει ένα παραπάνω βήμα.


Word Chimes

 

Top Blogs

Facebook Page

Pinterest

Followers

Follow this blog with bloglovin

Follow Word Chimes