Αξιες ζωης χωρις τιμη


 Σε μια περίοδο που στο προσκήνιο βρίσκεται η οικονομία της Ελλάδας και το μυαλό μας στις τσέπες μας, βρίσκω την ευκαιρία να αναφερθώ σε «ξεχασμένες» αξίες της ζωής.

Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την αγωνία που νιώθει ο κόσμος για το μέλλον του καθώς και την αγανάκτηση για το πολιτικό σκηνικό της χώρας, θεωρώ ότι αν αναλογιστούμε τι πραγματικά μας δίνει ελπίδα και που βρίσκεται η πραγματική ευτυχία, ίσως αναθεωρήσουμε πολλά .

Εξαιρώντας τους συνανθρώπους μας που ζούνε στην αβεβαιότητα ακόμα και για το αν θα μπορέσουν αύριο να αγοράσουν ένα καρβέλι ψωμί όλοι εμείς που βρισκόμαστε σε μια πιο ευνοϊκή θέση, ίσως θα πρέπει κάπως να αλλάξουμε αυτό το προφίλ του μεγαλοαστού που έχουμε υιοθετήσει ή προσπαθούμε να αποκτήσουμε. 

Για κάποιο λόγο, είμαστε πεπεισμένοι ότι «όσο πιο πολλά τόσο πιο καλά». Αναφέρομαι βέβαια στα χρήματα αλλά και σε όλα εκείνα που μπορούν να αγοραστούν με αυτά.
Σε μια εποχή που τα πάντα κινούνται με το χρήμα, είναι λογικό να αισθάνεται κάποιος κυρίαρχος όταν έχει γεμάτες τις τσέπες του και φουσκωμένο τον τραπεζικό του λογαριασμό. Αμφιβάλω όμως αν τα λεφτά που φέρνουν τον κόσμο στα πόδια σου, μπορούν να σου αγοράσουν κάτι άλλο πέρα από κάτι άψυχο και μεγαλοπρεπή όσο και η μεγαλομανία των ανθρώπων.

Οι ξεχασμένες αξίες που ανέφερα νωρίτερα δεν είναι τίποτα άλλο από όλα αυτά που απαιτούν την καρδιά μας (οικογένεια, φιλία, αγάπη, έρωτας…).
Το ξέρω ότι ίσως σε πολλούς από εσάς να ακούγονται τετριμμένα, άλλωστε αυτό προστάζει η εποχή μας, αλλά είναι μόνο αυτά που η αξία τους είναι ανεκτίμητη και φυσικά δεν έχουν να κάνουν με τις ψεύτικες αξίες που τα χρήματα μπορούν να αγοράσουν. 

Μπορεί να συγκριθεί οτιδήποτε με την ανιδιοτελή αγάπη; Μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή σας χωρίς τους ανθρώπους που σας στηρίζουν, σαν αγαπούν και είναι πάντα εκεί για σας;


Όλα αυτά τα «ζεστά» συναισθήματα μας κάνουν πλούσιους μπροστά σε όλους αυτούς που καθορίζουν μια τιμή για την ευτυχία τους.

Η ευτυχία δεν έχει χρηματική αξία. Είναι δωρεάν και κρυμμένη τόσο καλά στα απλά πράγματα της ζωής που συνήθως ο άνθρωπος την παραβλέπει.

Βλέπετε έχουμε μάθει να ψάχνουμε αλλού και όχι σε αυτό που έχουμε δίπλα μας. Άλλωστε ο άνθρωπος ότι θεωρεί εύκολο και απλό, το έχει και δεδομένο.

Αλίμονο σε αυτούς που θεωρούν την ευτυχία δεδομένη…

Word Chimes







 

Top Blogs

Facebook Page

Pinterest

Followers

Follow this blog with bloglovin

Follow Word Chimes