Soundtracks-Η μουσικη των ταινιων μέρος II



 Συνεχίζοντας την αναφορά σε soundtracks που άξιζαν και αξίζουν την προσοχή μας, δεν θα μπορούσα φυσικά να παραλείψω από τη λίστα και ταινίες σταθμούς της ιστορίας του κινηματογράφου που έχουν μείνει αξέχαστες όπως και η μουσική τους. Οι ημερομηνίες μιλούν από μόνες τους.

1. Almost Famous: Η ταινία που «ασχολήθηκε» με τη rock σκηνή της δεκαετίας του ’70. Soundtrack, μια απο τις καλύτερες συλλογές- tribute στο rock and roll του 1970.








2.Trainspotting: Η ταινία που άλλαξε το προφίλ του μοντέρνου Βρετανικού σινεμά ωφείλει ένα μέρος της επιτυχίας της στο soundtrack, που αν μη τι άλλο περιλαμβάνει μεγάλα μουσικά ονόματα όπως: Iggy Pop και Lou Reed. Ακούγοντας το cd είναι σαν να ξαναβλέπεις την ταινία.






3. The Godfather (1972): Παρά το γεγονός ότι είχε αποσυρθεί η υποψηφιότητα του συνθέτη Nino Rota για το Oscar (είχε ξαναχρησιμοποιήσει το ίδιο μουσικό θέμα σε παλαιότερη ταινία του ’50), η μουσική του μετά την τριλογία πέρασε στην ιστορία.







4. American Beauty: Η μουσική / πηγή έμπνευσης του American Beauty παραμένει ακόμη πρωτότυπη και αυθεντική παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες για αντιγραφή.








5. The Pink Panther (1963): Υπάρχει κάποιος που να μην γνωρίζει τη μουσική του Henry Mancini; Αμφιβάλλω!









6. Blade Runner: Η πασίγνωστη ταινία του 1982, με το πολυπόθητο soundtrack για όλους τους απανταχού συλλέκτες από τον βραβευμένο Βαγγέλη Παπαθανασίου (Vangelis).








7. Psycho (1959): Η αξεπέραστη μουσική επένδυση της ταινίας του Hitchcock, ίσως απο τις πιο έντονες και χαρακτηριστικές. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης παραδέχτηκε ότι η περιβόητη σκηνή του μπάνιου ωφείλει κατά ένα μεγάλο μέρος της μαεστρίας της στη μουσική.







8. The Omen (1976): Αγαπημένο thriller, ανατριχιαστική μουσική. Καμιά φορά οι ανεμώδης χειμωνιάτες νύχτες μου φέρνουν στο μυαλό το συγκεκριμένο soundtrack.








9. Jaws (1975): Η ταινία που προκάλεσε πανικό στους λουόμενους το 1975. Το πασίγνωστο theme της, μας κάνει ακόμα και σήμερα να «ανησυχούμε»...τα καλοκαίρια...







10. And last but not least….Fantasia (1940): Η ταινία του Walt Disney που προσπάθησε να κάνει την κλασσική μουσική πιο δημοφιλής σε συνδυασμό με κινούμενα σχέδια (animation). H «φαντασία» ενοποίησε 8 υπέροχες κλασσικές μουσικές συνθέσεις μεγάλων συνθετών, όπως Bach και Tchaikovsky.






Είμαι σίγουρη πως πολλοί θα αναρωτιούνται γιατί δεν συμπεριέλαβα μερικά ακόμα πιο δημοφιλή και αγαπημένα soundtracks του κινηματογράφου.....Απλά θα πρέπει να με συγχωρέσουν!

Word Chimes

 

Top Blogs

Facebook Page

Pinterest

Followers

Follow this blog with bloglovin

Follow Word Chimes